lördag, september 13, 2008

Kommentarer på Zingostar


Det är jättekul när man får feedback från er läsare på de inlägg vi gör här på Zingostar. Särskilt när det nu är nästan 2000 besök per månad (över 500 st unika besökare) så är det ju alltid kul att få höra vad ni tycker om saker och ting.

Alla har ju naturligtvis inte samma syn på livet som vi vilket är helt naturligt. Det är rent ut sagt kul att få diskuttera ett ämne som man har olika syn på, men när det övergår i att man bara vill misskreditera ett inlägg, hitta på saker samt göra allt för att märka alla ord som skrivs, ja då undrar man vad som avses. Jag menar om man nu retar sig så mycket på något som skrivits här, så tycker jag att det minsta är att våga stå för sin sak och skriva under med sitt namn. Jag kan inte mer än tolka anonyma kommentarer där syftet är svårt att se vad man vill uppnå med kommentarerna är ren och skär avundsjuka alternativt inslag av jantelagen där specifikt en person verkar gilla att märka enskilda fakta fel eller tolka åt oss vad vi menar. Jovisst det skrivna ordet är det ju fri tolkningsrätt på, men våga då stå för din debatt.

När man hamnar i en diskussion av något slag där man tycker olika är ju bara bra för att kanske tom lära sig något nytt, det är ju inte heller alltid viktigast att få rätt utan bara att man kan föra en diskussion på en någorlunda civiliserad nivå och därigenom för dialog istället för debatt. en blog där är ju och ena sidan envägs kommunikation men blir ju så mycket roligare när läsarna skriver tillbaka i form av kommentarer.

När vi skriver här på Zingostar försöker vi alltid att finna källor som vi hänvisar till där man kan lita på vad som står, ibland blir det fel men för det mesta rätt. När det blir fel, vilket det har blivit en gång så meddelade vi också det här på Zingostar. Och vilket fel var det nu då? Jo jag råkade skriva i april att HD röntgenresultaten är klassade på ett visst sätt efter att jag hittat fakta på Aktiv Hunds- och Schäferportalens hemsida samt ytterligare en hemsida. En av klassificeringarna var felaktigt skrivna (som fortfarande ligger kvar på ovan hemsidor) av mig enligt en läsare som verkligen verkar hänga upp sig på det. Jag kommenterade då att jag hittat faktat på ovan hemsidor men nu övergick diskussionen till att vi klankade ner på en figurant istället samt att alla hundar har sina brister.

Vidare skrev jag att när Zingo skulle MH-testas, att mentalbeskrivaren tyckte det var olyckligt att en figurant gjort fel och att MH-testet då inte blev enligt regelboken och utfallet blev därför sämre. Nu tyckte samma läsare att det var taskigt att vi skyllde på figuranten, vilket som ni vet aldrig ens har påståtts utan vi skrev bara vad som hände på MH-testet, vad olika ansvariga sa under testet samt vad resultatet blev.

-Nej jag tror att det ligger något helt annat bakom denne "Anonyme" som kommenterar gång på gång och som troligen inte vet vad den vill ha sagt med sina kommentarer utan att det är ren och skär avundsjuka av något märkligt slag och kanske rent av några uns av jantelag.

Avundsjuka är en (varaktig) känsla av avund och missunnsamhet. Normalt rör det sig om områden som innefattar något av följande: pengar, utseende, relationer, talanger och livsstilar.

Jantelagen...
  • Du skall inte tro att du är något
  • Du skall inte tro att du är lika god som vi
  • Du skall inte tro att du är klokare än vi
  • Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi
  • Du skall inte tro att du vet mer än vi
  • Du skall inte tro att du är förmer än vi
  • Du skall inte tro att du duger till något
  • Du skall inte skratta åt oss
  • Du skall inte tro att någon bryr sig om dig
  • Du skall inte tro att du kan lära oss något

Med anledning av detta kommer från och med nu Zingostar kräva att man har en registrerad användare för att kunna skriva kommentarer, tyvärr på ett sätt, men och andra sidan är det enkelt att registera sig så man har en användare. Man behöver antingen ett Google/Blogger konto eller ett OpenId konto. Skapa ett konto här.

Inga kommentarer: