söndag, juli 13, 2008

Mot nya campingmål

Vi har nu varit i Dalarna i snart 10 dagar och drar nu vidare österut mot Söderhamn och Stenö Havsbad & Camping, eller SÖDERHAMNS RIVIERA som det enligt uppgift också kallas. Campingen ska vara 4-stjärnig och ligga direkt vid havsbadet, så vi chansar att det blir en bra destination.

Veckan i Orsa har varit kanon eller "de e Guld" som Mario skulle sagt ;-)) med trevligt resesällskap från våra vänner från norrland och värmland. Tack Lisa, Ronny, Josefin och Mattias samt Johan, Anna, Kajsa, Alice och Oscar för en mycket trevlig vecka med god mat och trevliga aktiviteter. Vi har fått uppleva matlagning med Muurikka över öppen eld med älgkött, kantareller, mycket grädde och diverse kryddningar och hemliga ingredienser där resultatet blev en underbar smakupplevelse. Vi har åkt Bugxters, 4-hjulingar och gokart på landsväg som var en ny upplevelse i sig, vi har varit på Orsa yran och badat i Orsa sjön och i campingens pooler. Vi var också i Mora en dag på marknad samt go-kart körning på bana och även om killarna i gänget tyckte marknaden i sig kunde kvitta så var förhoppningsvis tjejerna nöjda att shoppa eller fönstershoppa.

Barnen har stormtrivits och vi har försökt hitta på olika aktiviteter varje dag. Tjejerna har också varit ute på kantarell sökning med hundarna men det gick väl sådär, som tur var hade Lisa och Ronny med sig trattkantareller från norrland som vi hade förmånen att få smaka på.

Vädret har varit kanon 90% av tiden och vi har redan diskutterat om vi ska ha Orsa som en årlig tradition då Orsa är en liten pärla. Förhoppningsvis kommer caminggänget träffas snart igen och vi önskar alla som var med en fortsatt bra semester och känner lite extra för Ronny som börjar jobba imorgon måndag :-/

-Nu drar familjen Johansson och vi vidare om några timmar och fler rapporter kommer på vår väg genom sverige. Det finns också en del fina bilder som kommer läggas ut så fort tid finnes.

Ha de gött så länge!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi har landat hemma i Ume välbehållna med 1 snabbt pittstop i N-Maling hos svärmor för lite föda.. Hoppas ni får det bra på det nya stället med mycket sol o bad.. Vi kollar in senare för att kolla in hur det fortlöper. Puss Puss Ronny & Lisa..