fredag, juli 18, 2008

Mellanlanding på hemmaplan

Ja då har vi varit ute och campat i 13 dagar, både vildcamping och powercamping på campingplats. Resan har gått från värmland upp till Mora för en natts vildcamping på Mora flygplats. Sen vidare för 8 dagars powercamping på Orsa Camping som egentligen skulle bli 9 dagar men framåt kvällskvisten dagen för avresa fick vi ett infall att åka vidare norröver mot Bollnäs och Söderhamn.

Vi stannade en natt mellan Bollnäs och Söderhamn och vildcampade invid en grusgrop och återigen ett flygfält, denna gången modell mindre gräsflygfält och lyckades hitta en riktig bra övernattningsplats mitt i vildmarken, riktigt mysigt men som jag skrivit tidigare lite scary i björntäta marker när man blir väckt av Zingo som skäller och morrar som om Godzilla var på besök. Målet var att landa på Stenö Havsbads camping i Söderhamn, men när vi anlände dit och tog en promenad på campingen insåg vi att det fanns kanske max 5 platser som hade LITE gräs, resten bestod i princip av sand och då blir det ju inte bara svårt att få upp förtält utan man kommer ha en vagn full med sand med hundar och ungar i sällskapet :-) Att sedan campingen stoltserar med att vara 4-stjärnig är ju bara ett skämt, max 2 stjärnigt om ni frågor vårt camping gäng.

Så vi beslutade på stående fot att dra söderöver mot Gävle och Furuviks Camping där vi stannade tre dagar med både shopping inne i Gävle, whiskey provning på Mackmyra destilleri, besök på fängelsemuseum, bad och god mat och en j***vla massa myggjagande.


Eventuellt besöka Västervik och Lysingsbadets camping?

Vi bestämde oss för att ta en sväng hemöver för att tvätta upp kläder, städa lite samt klippa gräs på hemmaplan men planerar redan att dra iväg vidare inom någon dag. Vi vill gärna prova på Kolmårdens djurpark som ska ha fått ny delfin show samt att det var några år sedan som barnen var där. Sedan kan färden fortsätta söderöver mot eventuellt Västervik och Lysingsbadets 5-stjärniga camping som enligt uppgift ska vara "guld". Efter några dagar där kanske en sväng mot inlandet mot Jönköping kanske, eller, vi vet inte, det kan bli vad som helst spontancampare som vi är ;-)

Ska försöka sno ihop ett bildspel på de foton som tagits under dessa två veckor inom kort.

Inga kommentarer: