onsdag, juli 18, 2007

Vildmarksliv i björnmarker, 18 Juli -07


Ett stopp efter vägen upp till Dalarna, någonstans i närheten av Mora

Ja då har vi varit ute i vildmarken några dagar och har även hunnit med att besöka Orsa och Mora när vädret varit mindre bra.
Stugorna som vi hyrt är helt okej och ligger i anslutning till Orsa Grönklitts anläggningar med Björnparken runt knuten så vi nästan hör rytandet från vargar, björn och sibiriska tigrar. Anläggningen har en hel del att bjuda på med fiske, ridning, 4-hjulings expeditioner med mera.


Hela gänget på "Tiger Mountain" precis vid Björnparken.


Vargarna Zingo och Cujo jagar precis utanför varghägnet i Orsa Björnpark.

Vädret har väl varit sådär så här långt, vi har dock fått en hel dag med gassande sol och bad för både oss och hundarna. Orsa camping har en otroligt fin badstrand och också mycket bra ordnat med lika fin badstrand för hundarna med träd och skugga.


Cujo och Zingo badade hela dagen så de somnade gott på kvällen


Jag och Rasmus fiskar forell i Orsa Grönklitt

Rasmus gjorde en egen utflykt en morgon när han "bara skulle gå till kiosken", detta "bara" var klurigt uttänkt då hela upplägget var att smita iväg för en 1 timmes tur på 4-hjulingarna, SJÄLV med guide. Vi var måttligt glada efter 40 minuters letande vart han tagit vägen och guiderna fick sig också en skopa uppläxning då de inte kan tillåta en 8 åring att betala dyrt och utan föräldrarnas tillstånd åka själv. Det värsta var ju dock att inte hitta den lilla gynnaren och de 40 minuterna kändes som 5 timmar, usch det kändes inte så bra.

Idag på morgon har några av tjejerna i gänget hyrt ryska hästar för en tur i skogarna runt Grönklitt.

Nu ska vi vidare och gå till Björnparken för att se på varg, björn, järv och tigrar så kameran åker med så får vi se vad som kommer här på bloggen senare. Eventuellt ska vi också ner till Orsa ikväll för den klassiska "Orsa Yran" som tydligen varit tradition i över 20 år där det ska vara som en enda stor gatufest.


Kusinerna Rasmus, Nora och Rebecca utanför stugan i stekande sol.

Inga kommentarer: