fredag, juli 06, 2007

Zingo Exspottad® fästingkrig utfärdat, 6 Juli -07

I våras var det massor av fästingar och vi plockade flera per kväll på Zingo men sen var det en period då det var lugna gatan, men nu är de rackarna tillbaka. Och med tanke på att vi är ute i skog och mark en hel del så måste vi prova något nytt.

I våras provade vi ett örthalsband (det gröna) som skulle vara bra mot fästingar samt inte innehålla de där nervgifterna man hört talas om i andra sorter. Tyvärr så måste vi nog säga att det fungerade dåligt. Så nu måste vi prova de där andra sorterna men man vet ju aldrig om hunden blir överkänslig eller så.



Så nu är Zingo Exspottad® fr.o.m. idag och det ska bli intressant att se om det fungerar bättre för nu är det riktigt jobbigt med massor av fästingar varje dag. Kanske någon som har ett tips om hur man håller dom borta bättre? I så fall skriv en kommentar, det uppskattas.

Hur verkar Exspot?
Exspot droppas på hundens hud och sprider sig därefter till hudens naturliga fett. Redan efter ca ett dygn har Exspot fördelat sig över hela hudytan och biter redan innan fästingen bitit sig fast, enligt tillverkaren.

Inga kommentarer: