söndag, augusti 03, 2008

Sverige i husvagn 2008 så här långt


Kameran är alltid med vid camping

Tänke bara kort ge en reseskildring över de platser vi varit på så här långt i våra resor runt om i sverige. Lägger också till vårt "betyg" eller klassificering i form av stjärnor (*) vad vi tyckte om platsen där vi stannade för camping, i bedömningen ligger i vad vi tycker är viktigt såsom storlek på bemötande, campingtomt, priser, läget, toaletter/duschstandard, bastu, bad, hundbad, kort för passager/betalning samt servicehusens utrustning där bara diskmaskin ger en stjärna :-). Klicka här för Camping.se klassifceringsbeskrivning på campingplatser.

Karlstad - Skutbergets camping (* * *)
Klassificerad som 4-stjärnig camping och även om det var i början av campingsäsongen med få gäster på plats så ger vi den max 3-stjärnigt pga av krångliga regler med koder för att komma in på campingens serviceanläggningar.
Länk

Stockholm - Ekerö @ Villa Dahlberg, vildcamping (* * * *)
Vildcamping hemma hos vänner med årets hittils mest vågade husvagnsuppställning uppe på en bergsknalle, med "stup" rakt ner mot Mälaren och grus och sten runt om. Vistelsen var kanonbra med god mat och dryck i goda vänners sällskap. Men jag undrar jag.... kan de bli campare av familjen Dahlberg också ;-) I övrigt hade campingplatsen allt man kan behöva såsom toaletter, dusch, bastu, yacuzzi och fint kök *ler*. Det enda som var ur vårt synsätt problem var vart Zingo skulle få vara då det fanns ett gäng katter i faggorna och det drar ner från 5-stjärnigt till 4-stjärnig vildcamp.

Kungshamn - Wiggersvik camping (* * * *)
Årets upplaga av Kalles Kaviar Cup och powercamping på saltstänkta berg. Campingen är 4-stjärnig men betyget dras ner för vår del då de tar betalt för duscharna, dock dras betyget upp igen till 4-stjärnigt då det finns diskmaskin på campingen vilket är grundkravet för powercamping :-)). Också här en vistelse med trevliga stunder med föräldrar till tjejerna i fotbollslaget. Mycket trevligt också att den alltid så morgontrötta familjen Groggy kom på besök med båt från Uddevalla ;-) Och återigen tack Wagnsteigers för introduktionen i camping on weel, nu dröjer det inte länge förrän familjen Dala också kommer med termos bakpå Saaben.
Länk

Mora - Mora Siljan flygplats, vildcamping (* * *)
En natts övernattning på flygplatsen och den riktiga semestern var igång på allvar. Denna övernattningsplats kan varmt rekommenderas.

Orsa - Orsa camping (* * * *) + *
Powercamping när det är som bäst! Klart nummer ett så här långt, dusch och diskmaskin ingår i campingavgiften, campingen är klassad som 4-stjärnig men enligt oss borde den helt klart vara 5-stjärnig, ett mysterium varför den inte är det. Hit ska vi igen helt klart. Det enda som de borde ändra på är att campingens gäster borde ha fritt inträde till poolområdet, i så fall blir det 6-stjärnor från Happy Campers gänget.
Länk

Bollnäs/Söderhamn - grusgrop/mitt i skogen, vildcamping (* * *)
Ja vad ska man säga, björnfrossa och grillning kan sätta grillor i skallen, hur som helst kanonbra undanskymd övernattningsplats in the middle of nowhere.

Gävle, Furuviks camping (* * *)
Klassad som 3-stjärnig som vi också ger 3-stjärnigt för trevlig camping med gratis dusch, dock utan diskmaskin men bra platser dock med alldeles för mycket mygg som iofs inte campingen kan råda för :-) Klart värt ett besök. På gränsen till 4-stjärnigt.
Länk

Falköping - Falköpings flygplats, vildcamping (* * * *)
Ibland blir man så positivt förvånad när man möter helt främmande människor som tar sig tid för andra och i synnerhet för vildcampare som står på flygplatsens parkering. Mötet med en kille vid namn Björn började med att han kom farande i sin bil, parkerade den bredvid våra husvagnar och kom ut och sa "..du det här ska ni inte tro är någon konstig campingplats.." och berättade sedan i rask takt att för någon dag sedan hade ett Cessna plan landas och taxat in till parkeringen och satt upp ett tält under vingarna. Björn guidade sedan runt oss i hangarerna och berättade grundligt om de olika flygplanstyperna. Övernattningsplats som varmt rekommenderas och har ni förmånen att träffa på Björn (vilket vi var rädda för i Bollnäs ;-) ) så kan jag bara säga hälsa från oss.

Västervik - Gamleby, Hammarsbadets camping (* * * *)
Klassad som 4-stjärnig och vi håller med, dock så tar de betalt för duscharna vilket alltid drar ner betyget. i övrigt superbra camping med stora campingtomter. Kan varmt rekommenderas med bara 2 mil från Västerviks centrum. Själva campingplatsen är i sig lite kuperad men har man cykel med sig så kan man alltid stödja sin trötta kropp mot den ;-)
Länk

Falkenberg - Laxbutikens parkering, vildcamping (* * *)
Ett stopp på parkeringen där vi fick lära oss begreppet "Laxomat". Man kan tydligen använda sitt VISA/Mastercard kort dygnet runt, gå in genom en dörr, plocka åt sig varor och scanna in vad man köpt, vi provade tyvärr aldrig det men låter som en kanonide vid obemannade restauranter på natten. Detta bygger väl iofs en hel del på att man är ärlig och scannar in alla varorna innan man går ut genom dörren.

Falkenberg - Skrea camping (* * *)
Klassad som 4-stärnig campinganläggning. Årets i särklass mest kommersiellt tänkande campinganläggning där ALLT kostar och inga diskmaskiner ens! Super-små campingtomter som inte framgår när man besöker deras hemsida och där man knappt kan navigera sig in till campingplatsen pga av att det är så trångt. Riktigt uselt planerad camping och snåla ägare som tar hutlöst betalt per natt och då ingår inte ens dusch och diskmaskin. Också krångligt med att man måste ha passerkort till alla anläggningarna för att komma in på en så enkel sak som toaletten. Vi fick efter lite tjafs med en campingvärd byta plats då vår vagn stack ut i vägen med kopplingsanordningen 20 cm vilket hade resulterat i att andra inte kommit fram på vägen, så tight var det. Vi ger den max 3-stjärnor och då på grund av läget, med en superfin strand och superfint hundbad.
Länk

Mariestad - Ekuddens camping (* * * *)
Klassad som 4-stjärnig. En pärla vid Vänerns strand bara 8 mil från där vi bor så hit kommer vi åka flera gånger till. Extra kul också att vi av en slump träffade flera personer från både mitt jobb och hemtrakter. Tack till Putte för demonstrationen i hur man ska campa om man ligger vid en och samma plats hela året :-) även om vi tycker ni ska släppa sarjen och åka runt och se Sverige istället ;-)
Länk

Inga kommentarer: