söndag, augusti 10, 2008

Några dagar i Italien



Om två veckor bär det av till Italien och närmare bestämt Milano, för några dagars jobb hos ett av dotterbolagen som ingår i den koncern jag jobbar inom. Vi ska gå igenom ett kommande projekt kring reklamationshantering och som kommer ligga till grund för en gemensam lösning för hela koncernen. Det ska bli spännande att dels se deras verksamhet på plats och också få se Italien som jag aldrig själv varit i tidigare. Vi åker ner en söndag förmiddag och får därmed lite "privat" tid för att se sig omkring i Milano och vem vet kanske man hinner med lite shopping i denna Italiens näst största stad. Hemfärd sker på onsdag kväll via Düsseldorf och Arlanda.

Milano
är för de flesta känd för att vara en modestad med storslagen shopping. Shoppingen i Milano är världsklass, här hittar man både italienska och internationella modeskapares verk och det är i Milano man enligt uppgift får se de kommande trenderna när modeskaparna skyltar med sina senaste kollektioner. Milano är en av det bästa platserna i världen då det gäller shopping av märkeskläder och accessoarer från de stora modehusen värden över. Nu ska vi väl inte överdriva för mycket då jag inte kommer tok-shoppa, men visst är det lite kul att få besöka detta på plats.

Milano
har två erkända fotbollslag i staden. Lagen är AC Milan och Inter. Båda lagen spelar på den stora fotbollsarenan Guiseppe Meazza-stadion (San Siro) som har plats för 78 000 åskådare. Tyvärr kommer vi nog inte hinna med något besök på San Siro som hade varit riktigt kul om tid funnits.

Milano är ju så mycket mer än mode och fotboll. Jag jobbar ju inom området arkitektur, iofs inom IT, men i Milano finns ju arkitektoriska sevärdheter representerad av bland annat den mäktiga Duomo (Katedralen), Teatro alla Scala även känd som "La Scala" och den vackra gallerian Galleria Vittorio Emanuele II. Allt placerat mitt i Milanos centrum.

Inga kommentarer: