måndag, juni 09, 2008

En varm solig och trevlig helg i Karlstad, 9 Jun -08


Precis fått upp förtältet som måste dokumenteras

En riktigt skön och trevlig helg i Karlstad och Skutbergets camping som enligt uppgift ska vara 4-stjärnig. Visst den var fin och bra men pga av deras märkliga system med koder till toaletter, diskrum och duschar där vissa servicehus hade koder andra nycklar så blir vår bedömning 3-stjärnor. I övrigt jättefint och relativt nära till Vänern för svalkande bad. Vi fick också en fin träning för våra hundar som fick lära sig campa och vara tillsammans utan att för den skull skrämma bort camping grannarna och andra hundar, de skötte sig riktigt bra. Egentligen så bra att vi undrade vad som tagit åt dom eller fått lugnande, nej skämt åsido, hundarna Zingo och Cujo både skötte sig kanonbra och fick en helg med både träning och socialt umgänge. Ungarna hade kul och badade som aldrig förr och de stortrivs verkligen med campinglivet, precis som husse och matte ;)

Vi träffade också en trevlig familj som hade två hundar och där husse i familjen (Thomas) var tävlingsledare i bruks och körde en hel del spår med sin 4-åriga Riesen. Thomas föreslog att vi under lördagen skulle köra lite på den naturliga "appellplanen" bakom våra vagnar vilket vi också gjorde när temperaturen gått ner lite på eftermiddagen. Ja vi kan sammanfatta helgen med att vi hade kanonväder, kanonmat och dryck, trevligt sällskap och nya erfarenheter kring campinglivet.

Campinglivet ja, jo förtältet fick vi upp återigen och det var egentligen bara på slutet när fronten skulle sättas upp som det fattades ca 1.5 dm det visade sig vara pga av att jag dragit ut sidorna lite för långt, så efter lite knåpande och trixande så passade ju dragkedjorna fin fint. Nu får vi se vart det bär hän nästa helg, kanske Ekudden, eller varför inte en vildcamping ute i skogen, hmm ja vi får se vad det blir.

Bildspel från helgen i Karlstad


Zingo stormtrivdes att träna och campa trots den gassande solen, mycket vatten och bad gjorde det lättare



Våra två solstrålar Rebecca och Rasmus badade och hade det skôj


Familjen samlad för god mat i värmeböljan


Zingo fick en rejäl dos träning på lördags eftermiddagen


Thomas instruerar på "appellplanen"


Kommenderad platsläggning, och vipps så låg dom där, Clabbe & Cujo ;)


Cujo och Zingo skötte sig galant under helgen och låg fint vid vagnarna utan något skällande


Incheckning på Skutbergets camping i Karlstad


Tjejerna hade show på kvällskvisten inför hela campingen


Charmigt ekipage för den lilla familjen

Inga kommentarer: