onsdag, mars 26, 2008

En ny Picasso kanske?, 26 Mar -08


En stolt Rasmus visar upp tre av sina senaste alster.

Rasmus har sedan en tid tillbaka blivit intresserad av att måla. Det hela började med att det visade sig att en av våra grannar är konstnär och han erbjöd sig visa Rasmus från grunden hur man tänker och lägger upp en målning. Första målningen som han kom hem med måste jag erkänna att vi nästan inte trodde på att det var Rasmus som gjort då den var skitsnygg och kanske inte det man tror att ens 8 åring ska kunna prestera första gången. Men det var bara att hålla god min och berömma! Jag frågade grannen någon dag senare och visst stämde det, Rasmus hade gjort hela målningen själv men att han hade visat "i luften" vart han skulle börja osv.

Det som känns kul är att det är "på riktigt", dvs att det är riktiga uppbindna (eller vad det kan heta) dukar, målarställ och alla de andra grejer som en riktig konstnär har. Vi uppskattar verkligen vår grannes tålamod och hur han visar steg för steg hur det ska gå till samt lånar ut målargrejer, tack på mycket S!


Rasmus koncentrerar sig på en ny tavla.

Ja huset börjar fyllas med tavlor av olika de slag och grannen vill nu att Rasmus tavlor ska vara med på en utställning i vår. Ja där ser man :) kul ivf när ett intresse väcks till liv som man kanske inte anade innan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj vad fina du är verkligen duktig.

Anonym sa...

Hej igen glömde hälsa från Glyxenborgs Bilka.
Du är verkligen duktig på att måla.
Gå gärna in o titta på en Glyxenborgare om du vill vi kallar henne för Asta men hon heter Bilka
http://bilka.bilddagboken.se/p/main.html
Vi har även en liten kille från Tormenstorp han heter Falco kallas för Gizmo.
Ha det bra och fortsätt måla.
Min dotter gör det.
Fantastiskt roligt att få se.