måndag, mars 17, 2008

Många hotell blir det, 17 Mar -08


Nordic Light Hotel med bra rum och ljusupplevelser utöver det vanliga.


En hel del resande blir det i jobbet och då blir det naturligt en del hotellbesök på olika platser. Beroende på hur länge man är borta känns olika saker viktigare än andra på det hotell man bor på. T ex över en natt bara så räcker det ju med en bra säng och nära till kommunikationer till tåg och flyg. Stannar man längre, så vill man gärna ha lite större och bekvämare med bra skrivbord, badkar och dylikt och kan koppla upp sig med datorn för både privata och jobbrelaterade grejer och givetvis är nära till kommunikationer alltid viktigt.

En annan del som känns viktig när man reser mycket, är hur man blir bemött vid in- och utcheckning, att det går snabbt och smidigt och uppstår det strul att de löser det utan att man egentligen märker det. När det gäller uppkoppling mot nätet så har jag sedan ett år tillbaka ett 3G-modem som fungerar helt suveränt både på hotell, flygplatser som på tåg så det kan jag varmt rekommendera. Men åter till hotell området, i Stockholm som jag är en hel del så har man väl provat ett 15 tal olika hotell genom åren och det kan skilja rejält mellan de olika hotellen t.o.m. inom samma hotellkedja kan det ibland skilja så mycket att man undrar om det är samma företag.

Min absoluta favorit så här långt i Stockholm är Nordic Light Hotel på Vasaplan med en spännande atmosfär med många intryck inom området ljus och design.


Spännande "ljusshower" på rummen :-) alla rum har sin egen ljusdesign.


Hotellbaren på Nordic Light går inte av för hackor den heller.


Design tema Träd i hotell lobbyn med soffklädsel i furutema.

Idag när jag kom till hotellet hade de temat skog och trä med soffor i lobbyn där klädseln var gjord på ett sådant sätt att man trodde de var gjorda av massig furu. Nordic Light Hotel har som stående tema ljus design i olika former, i hotell lobbyn, korridorer och också på rummen vilket skapar en ibland surrealistisk upplevelse. Hotellet ligger också i direkt anslutning till Arlanda Express och T-centralen vilket också gör det perfekt när man har brådis till tåg eller flyg. Systerhotellet Nordic Sea ligger också precis över gatan men har en lite annan profil än Nordic Light, generellt kan man säga att det inte är lika bra service och att rummen är enklare, dock har de den populära Ice Bar som för tillfället renoveras.

Så om ni vill bo centralt i Stockholm och få en lite annorlunda hotellvistelse, så rekommenderar jag Nordic Light skarpt.


En annorlunda frukostsal i värsta Star Trek tema.


En vy från Vasagatan med rum i olika ljusdesign.


Här hittar du Nordic Light, klicka på bilden.

Inga kommentarer: