måndag, juni 25, 2007

6 veckors väntan på inglasning och parodi vid leverans, 25 juni -07

Ja vad ska man förvänta sig? Vi har nu hållt på sedan november 2006 och i princip allt har flytit på bra med facit i hand, 37 kvm tillbygge samt ett antal nya rum i befintlig byggnad är nu klara, ny altan och det enda som fattades var ju inglasningen av altanen. Vi tänkte vi beställer glaspartierna måttbeställda så det passar perfekt i den nya altanen, med facit i hand kunde vi lika gärna köpt vilka standardglas som helst och klämt upp dom och fuskat till det med lister och smygar.

Alla inblandade hantverkare i vårt totala byggprojekt; TIAB bygg, elektriker och plåtslagare har gjort ett utomordentligt arbete, levererat i tid och med mycket bra kvalitet på utfört arbete.

Så var det då dags för finliret och den lokala byggfirman som anlitades för att leverera måttbeställda glaspartier för altanen. Byggfirman kom och mätte upp alla mått som krävs för att sen kunna montera partierna korrekt. Det utlovades levereras inom 3 veckor men det osade katt redan efter 2:a veckan att någon levferans det kunde vi glömma utan minst två veckor ytterligare skulle vi få vänta. Efter flera telefonsamtal och påtryckningar så kom då äntligen glaspartierna 3 VECKOR FÖRSENADE vilket innebar att montaget fick vi göra på midsommar morgonen. Efter bara 30 minuter inser vi att glaspartierna är fel i mått och efter noggrannare inspektion också fraktskadade (repor, klämda) i aluminiumstommarna.

Vreden var nu total och vi ringer upp byggfirman och begär att de kommer och tittar på hur det ser ut. Parti 1 och 2 som enligt oss är för låga är helt okej enligt byggfirman, parti 3 och 4 är än värre dvs lägre men enligt byggfirman är det bara att "bygga ner med masonit" och sätta upp lister och måla så försvinner glappet.

När jag påpekar (för tredje gången) "vi har ju beställt detta av dig skräddarsytt för våra mått, i fackspråk måttbeställt" så vänder det plötsligt och nu heter det "jo något galet är det, fabriken måste ha tillverkat dom fel". Innan byggfirman lämnar oss vid midsommar lunchen så ger vi två alternativ;
  1. tillverkaren får skicka nya partier senast nästa vecka (läs denna)
  2. ekonomiskt avdrag motsvarande de två värsta partierna och de med repor och skador

Efter kontrollsamtal med byggfirman idag så står det klart att strulet kommer fortsätta, han säger att han inte fått tag på tillverkarens chef och att vi får räkna med minst 5 veckors väntetid ytterligare innan detta kan redas ut. Vi accepterar inte detta då vi vill slutföra bygget och för att kunna göra detta måste vi veta om vi får nya partier alternativt rejält ekonomiskt avdrag och att vi då bygger in de "måttbeställda" partierna med lister och smygar enligt byggfuskets alla konstens regler, varvid byggfirman svarar "det är bara ni gillar läget och inser att så här är branschen och det kan ni inte göra något åt".

Slutsats så här långt: Jo visst fick vi flera oberoende av oss utomstående personer som varnade för företaget att det kan bli cirkus med lovade leveranstider (i ett fall varnade man tom för att om vi säkrat priset så inte det plötsligt höjs) men vi fullföljde pga av att vi har släkt/vänner som beställde förra året (iofs också då med strul med måtten) men snygga rejäla glaspartier från JTM i Mariestads.

Imorgon tisdag ringer vi själva ner till JTM och försöker reda ut detta och kommer med otvetydig tydlighet klargöra hur deras återförsäljare agerar och att vi kräver en snabb lösning på detta.

Senaste informationen om detta klicka här.

Inga kommentarer: