söndag, juni 10, 2007

Bad och bus i sommarvärmen, 10 juni -07


Zingo jagas av vilddjuret Cujo ;-)

Zingo är nu 6.5 månad och det är väl dags att ta simborgarmärket.

Så vi for iväg till närmaste sjö med kompisen Cujo för att se vad som hände. Solen har stekt under hela dagen så vi skulle bli förvånade om det inte är lockande att hoppa i badet.



Cujo hänger inte riktigt med sprintern Zingo


Åhhh va skönt att få simma och svalka av sig

Först så var det den obligatoriska "Zingo & Cujo var lugna, tysta och snälla så får ni leka med varandra som belöning" reglen innan vi gick vidare till badet. Först ut i vattnet var (inte helt oväntat) Cujo men tätt efter kom Zingo och slängde sig i och stapplade efter barnen som var en bit längre ut. Och innan vi visste ordet av så simmade Zingo :-)



Zingo till höger tänker inte ge sig i första taget

Tätt efter kom (blötdjuret) Cujo som också han gjorde simdebut trots att han älskar vatten så hade han inte simmat innan enligt matte Ulli. Men nu var debuten gjord och det var action både i vattnet och på land, ett tag var de båda vargarna påväg lite väl långt ut i vattnet, varvid husse (jag själv) blev lite orolig ;-) men efter "vatten inkallning" så kom de tillbaka och körde 110 km/timmen på land istället.


En annan nyhet för dagen är att Zingo nu verkar ta kommandot där Cujo tidigare hållt kommando och kan det vara som så att könsmognaden är på gång lite i otakt mellan de båda ungtupparna (?). Hur som helst, när de fått sprungit av sig och brottats nog så satte sig helt enkel Cujo (som vanligt) på Zingo för att säga "nu chillar vi lite va?", varvid Zingo inte riktigt kunde acceptera utan fortsatte att krångla och bråka. Vi bröt när det var en lugn sekvens i racerloppet och knallade hemåt igen.

Övrigt:
Vi har så smått börjat träna lite "drag följ" med sele och långlina för att bygga upp lite muskler i bakbenen, inte något allvarligt men bara för att dels få in draget för vänstervarven i ringen och för att träna in en locksignal som kan användas på utställning.

Till helgen ska vi ju ner till våra kära uppfödarvänner på Glyxenborgs Kennel för utställning på Og Ale.

Länk till Pedigree database där Zingo (Glyxenborgs Atlas) nu också fått en egen sida där man kan se hela 7 generationer bakåt på Zingos släktingar.

Inga kommentarer: