lördag, juni 09, 2007

Ringträning på Og Solsta, 9 Juni -07


Pinjadalens Lars uppställd med Zingo ;-)

Idag begav vi oss med Zingo till Karlstad för ringträning på Og Solsta. Tanken var att vi skulle gjort detta tidigare men vi har haft så mycket annat på hemmafronten med byggprojekt samt lydnadskurserna på Brukshundsklubben så vi har inte riktigt haft tid.


Sofie och Zingo får hjälp av Lars.


Zingo kämpar på i vänstervarv och 32 graders värme.


Zingo med handler och Sofie springer runt och lockar.

Men, nu har vi startat upp och vi kom till ett soligt Solsta med trevliga medlemmar som villigt visade oss vart vi skulle vara, informerade om klubben och hundarna. Dagen till ära så hade klubben skyddsträning/certifiering av figuranter och det var riktigt roligt att titta på de olika momenten.

Carina och Lars på Pinjadalens Kennel var i ringen och hjälpte oss fram de första stegen mot att kunna hantera Zingo på utställning, det var vänstervarv i ringen samt uppställningsträning och det var VARMT och riktigt jobbigt tror jag för alla inblandade inklusive hundarna :-)

Zingo är mycket "mammig" och motivationen att följa matte i ringen är minst sagt inget problem, eller ja, nästan för motiverad så han drar och kämpar så han nästan hamnar i passgång emellanåt, så här blir det att tänka till.


Skyddsträning på Og Solsta





En trött ringtränad Zingo

Vi vill passa på att tacka så mycket för trevligt bemötande och duktiga instruktörer och ett speciellt tack till Carina och Lars som stod ut med oss nybörjare.

1 kommentar:

Anonym sa...

http://www.pedigreedatabase.com/gsd/pedigree/507837.html