lördag, september 08, 2007

Uppletande/spår träning, 8 Sep -07


En helnöjd Zingo i full fart ute i skogen.

Nu var det ett tag sedan vi sist publicerade ett inlägg och det beror mest på att vi haft mycket annat att göra. Dock har träningen med Zingo fortsatt löpande.
Vad har då hänt sedan sist? Ja, Zingo väger nu stadiga 40 kg och börjar bli en stabil kille, vi har försöker aktivera så mycket vi kan med olika moment samt nu också provat på att försiktigt cykla med honom korta sträckor. Kantarellsök träningen har vi dock inte tränat så mycket, mest för att vi också går en lydnadskurs nu. Zingo är en helskön schäferkille som är mycket lättsam att ha med i princip överallt vi tar oss, dock lite half tuff när det kommer andra hundar på gatan, dock inte på Brukshundklubben så mycket längre som tidigare.

Zingo är också trevlig som familjehund och trots att huset stundtals är fullsatt med ungar till höger och vänster så är han cool lugn och knappt bryr sig om dom. Han har nu dock börjat skälla när det ringer på dörren eller någon kommer via altanen, detta tycker vi dock är bra då han tidigare nästan inte ens lyfta huvudet när det klev in folk i huset.

Vad står då på tur härnäst? Fullfölja lydnadskursen, någon utställning i september samt vara med på en "uppletande av människor" övning som Brukshundsklubben anordnar.

Idag när vi var i skogen så gick det faktiskt riktigt bra men precis när vi hade några hundra meter kvar öppnade sig himmelen och en störtskur, åska samt en rejäl hagel skur, fick oss på springande fot i panik till bilen :-)

Nedan lite bilder som togs idag när vi var ute i skogen.

Rasmus och Zingo vilar efter en lyckad uppletande.


Rasmus och Zingo hittade kantareller :-)


Men husse, jag står precis som jag vill, så det så!


En het Zingo vill iväg och springa i skogen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Stadig kille? Börjar bli lik Husse alltså! :-)

piDDa sa...

:-) japp stämmer bra skiljer inte många kilon nu ^^

Pollyester sa...

Vilken fin hund!
Har själv växt upp med en Schäfer i hemmet i 20 år. Nu är jag dock "hundlös" och det passar mig utmärkt.

...fast man blir ju sugen där man ser Zingo.

/Patrik