lördag, september 29, 2007

Glyxenborgs Atlas (Zingo) 1:a plats i Og Enköping, 29 Sep -07


Stolt familj står på första platsen med Zingo.

I ett regnigt Enköping så var det då dags för en officiell schäfer utställning och denna gång med en tysk domare. Efter att vi legat en natt på Bredsands camping så tuffade vi vidare om tävlingarna i Og Enköping. Regnet tämligen öste ner men humöret var på topp. Vi fick hjälp av trevliga arrangörer att få ställa upp våra husvagnar precis vid klubbstugan som visade sig vara en kanonplats bara ett stenkast från tävlingsplanen.

Cirka 130 st schäferhundar som vi förstår från flera länder är anmälda till utställning och vi tävlar i klassen 8-10 månader och vi var taggade och nyfikna hur det skulle gå denna gången.

Sist vi var på utställning var i OG Ale där Zingo vann sin klass. Denna gång så gick det återigen mycket bra och vi fick en 1:a plats och är såklart helnöjda. Vi fick hjälp med handling av vår uppfödare Jonas som med van hand navigerade både Zingo och oss andra runt ringen ;-)


En nöjd Jonas ser på när Zingo ställer upp sig för Helmut König

Efter att den individuella bedömningen och konkurrensen i ringen var klar säger domaren Helmut Königs översättare i högtalarna "..ja idag har vi en överlägsen klass segrare..." och fortsätter ge en mycket fin bedömning. Den skriftliga bedömningen finns längre ner i detta inlägg.

Efter utställningen så satt vi i husvagnen ihop med Jonas på Glyxenborgs Kennel och försökte förstå den fina bedömningen som denna gång var på tyska. Med våra begränsade kunskaper i tyska så ringde Jonas till Robban på Casa Latino för en översättning, dock fastnade Robban i en annan husvagn så vi får försöka spåra en tysk kunnig under söndagen.

Tack så mycket Jonas för fin handling trots en orutinerad sprint utanför ringen av fotografen ;-)
Domarkritik:

Domare: Helmut König (Og Enköping Valp & Officiell utställning 29 September-07) Klass: 8-10 mån
10 månaders hane på den övre storleksgränsen, kraftig, långsträckt, mycket bra uttryck, mycket bra könsprägel, hög manke, fast rygg, korset skulle vara något längre, korrekt front, bra fram- och mycket bra vinklar bak, kraftulla rörelser. Tandstatus utan anmärkning.

Tidigare domarkritiker:


Domare: Fredde Steen (Og Ale Valp- och Specialutställning 16 Juni -07) Klass: 6-8 mån Medelkraftig maskulin hanvalp med utmärkta proportioner, balans och harmoni. Utmärkt huvud och uttryck, hög manke med utmärkt rygglinje, mycket bra kors med utmärkt underlinje, välformad bröstkorg, korrekt front, mycket bra harmoniska vinklar fram och bak. Parallell fram, trång bak. Effektiva vägvinnande rörelser. Tandstatus utan anmärkning.

Domare: Mats Höglund (Og Solsta Valp- och Specialutställning 28 April -07) Klass 6-8 mån
Kraftfull, utmärkt päls och pigment, korrekt längd och bröstdjup. Utpräglad maskulint huvud (ännu ej fasta öron), utmärkta över- och underlinje, utmärkt vinklar fram och bak, korrekt front, (ännu "kohasiga" lösa haser), kraftfulla vägvinnande rörelser, totalfastheten ännu inte på plats. Tandstatus utan anmärkning.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fick inte husse plats på podiet?

Anonym sa...

Ett STORT grattis från pudlarna

piDDa sa...

Tackar Pudlarna =) det var skoj med ytterligare en klassvinst för Zingo.

Och podiet hade nog inte bärt husse denna gången i regnet ;)