torsdag, maj 24, 2007

Skyffla jord är inte kul, 24 Maj -07

Byggprojektet
Jaha då har vi börjat skyffla ut de dryga 4 kubik jord som kom förra veckan för att bereda för ny gräsmatta. Efter att vi har skyfflat ut och sått nytt gräs på knappt hälften så har jag redan tröttnat duktigt på jord. För att inte tala om vad ryggen tycker. Fortsätter det så här så blir man nog liggandes i helgen med ryggskott och man har nu blivit varse om att man inte har de där musklerna som kanske krävs för hårt kroppsarbete.

Elektriken var här idag och gick igenom vad som skall göras och han kommer nästa vecka för montaget. Ingen plåtslagare i sikte ännu men vi får väl påminna honom nästa vecka för täckplåtarna mot fasaderna. Glaspartierna skulle väl egentligen komma denna veckan så vi får hoppas de kommer imorgon fredag så vi kanske kan montera dom i helgen. Måleriarbetet har också sakta men säkert fortskridit och min sambo ska ha all ära för det är hon som gör all målning *puss på henne*.


Zingo (snart 6 månader)
Ja hej vad det går och snart är grabben 6 månader och han mår allmänt bra och inga som helst kvarstående men efter sitt tandläkar besök. Träningen fortsätter som vanligt med två till tre träningar per vecka med allt från lydnad, uppsökande och lite allmänna vardagsregler. Det flyter på bra och hoppas nu inte könsmognaden ställer till det för mycket när den kommer inom kort. Nästa vecka skall man hålla en intern liten lydnads tävling på Brukshundklubben också för att se vad hundarna lärt sig under kursen, det ska bli kul och se hur det går.

Kort bara om Spray Commander halsbandet; vi har egentligen bara använt det till att vänja av dåliga beteenden såsom att stå och skälla samt gräva upp gräsmattan :-) och båda dessa fungerar det utmärkt att korrigera i exakt rätt ögonblick. Zingo har ovanan att gräva upp gropar när han är ute på baksidan, men med hjälp av Spray Commander kan vi tom innefrån korrigera direkt när han tänker börja gräva, fungerar utmärkt!

I helgen ska vi också på vår andra utställning med Zingo och det ska bli intressant vad omdömet och kritiken blir jämfört med den utställning vi var på i Og Solsta för drygt en månad sen.


Övrigt
Idag har vi också bokat stuga i Orsa i Dalarna för semestern i år ihop med ett vänner och det ska bli intressant att se hur det är på sommaren i de trakterna då vi tidigare nästan alltid varit uppe under vintern på skidsemester i Sälen. Hundar var välkomna och det var ett grundkrav för årets semester och det passar ju när flera har hund i sällskapet. Hoppas det inte är för mycket myggor bara :-)

Inga kommentarer: