söndag, april 01, 2007

Zingo och altanbygget, 1 Apr -06



Zingo 16 veckor
Vi har tränat en hel del lydnad, sök och vi har också varit på lydnadskursen på Brukshundsklubben och så här långt flyter de flesta moment på. Denna veckan ska vi fokusera mer på inkallning och med hjälp av diverse smaskigheter såsom köttbullar som belöning så ska det nog gå. Återigen har öronen åkt upp och ner, mest ner men det stelnar väl till snart får vi hoppas :-)

Vi har också introducerat Zingo för sjö och vatten och det står klart att han minst sagt verkar gilla vatten och det känns kul med tanke på att vi har båt.


Zingo den lilla gynnaren har nu upptäckt att grannen har en liten fiskdamm som det är så kul att smita till, vilket vi inte tillåter men vill samtidigt öva in att ha honom lös på vår tomt. Så det är läge för inkallning och kommandot "stanna" och till hjälp ska vi prova en manick vid namn " Multivet Spray Commander", ja det låter värre än vad det är. Spray Commander är ett dressyr halsband som man laddar med en helt ofarlig vätska speciellt framtagen för djur och hela tanken är att med hjälp av denna kombinera belöning och korrigering i exakt rätt tidpunkt för att koppla t ex dåligt beteende med ett obehag utan att det kopplas till hundföraren. Fick detta tips på brukshundsklubben och har läst en hel del om det på webben, se nedan länk. Återkommer med erfarenheter av manicken när vi får hem den.


Zingo väger nu 22 kg (+2 kg senaste veckan).

Altanbygget
De senaste veckorna har arbetet med att slutföra den nya altanen pågått för fulla muggar och nu har vi kommit så långt att takreglar, stolpar och ena kortsidans vägg är klar. Det som nu återstår är att lägga taket, målning och mäta upp partierna för inglasningen. Tack vare att vi får hjälp av morsans gubbe Lennart så har det gått riktigt fort.

Inga kommentarer: