lördag, april 14, 2007

Zingo 17-18 veckor, 14 Apr -07

Vi har inte uppdaterat något om Zingo på en vecka så detta får bli en 2 veckors "rapport".


Zingo fixar spårupptaget fint (med hjälp av en del korv) ;-)

Usch vad tiden går fort, Zingo har hunnit bli 4.5 månader gammal och hans känns inte så bebis längre trots att han egentligen är det;-).

Träningarna med lydnad och Spår har varit temat den senaste perioden och fokus har legat på kontaktövning, linföljsamhet samt också en del fritt följ. Med tanke på den låga åldern så ser det lovande ut med undantag för egentligen en liten utflykt när vi var i skogen, inget allvarligt men vi fick trixa med att springa ifrån för att han skulle fatta galoppen och komma in inom den raide vi tycker är okej. Dessutom kom en annan hund mitt iallt och det underlättade väl egentligen inte saken :-).

Denna helgen är det både Spår- och Lydnadsträning inom ramen för Brukshundsklubben och med tanke på det fina vädret så var det underbart ute i skog och mark och ideala förhållanden att träna Spår. Nu i början är det mycket korv i spåren för att muta oss till en bra nosförning "nere" i spåret.

Övrigt:
Öronen har nu ställt sig (igen) och hoppas nu att de stannar där. Vi har hunnit med två invägningar och just nu väger Zingo 25.5 kg (+ 1.5kg senaste veckan).



Instruktören Gittan visar med Rottisen
Dacke hur man fixar Spår med mycket störning

såsom andra spår och korvbitar.


Zingo efter avslutat Spår, "är det inte
dags för nästa spår snart".



Zingo får sin obligatoriska sele av matte
innan spårupptaget.


Länk till vår lokala Brukshundklubb: http://degerforsbk.se

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken underbar hund ni har;=)