söndag, februari 18, 2007

Zingo 11 veckor, 18 Feb -07


Zingo är nu 11 veckor och det mesta går bra med kontaktövningar, lydnadsträning och kontakten med andra människor och djur.


Rebecca med Zingo

Idag har vi för andra gången träffat en släktings schäfer valp "Cujo" som är 16 veckor. Vid första träffen var nog Zingo den som tog de flesta initiativen och dessutom tuffade till sig och försökte visa att "jag bestämmer Cujo". Det var rätt tuffa tag stundtals men idag efter lite lek så markerade Cujo att det inte går att tuffa till sig för mycket och satte sig rätt och slätt på Zingo, vilket lugnade ner stämningen en hel del.


Cujo talar om för Zingo:
"ta det lugnt grabben"


Efter lite tuffa tag lugnade de båda
grabbarna ner sig betydligt.


...och sen lek igen


Möte med okända hundar går
riktigt bra.

Vi har också tränat en hel del kontaktövningar senaste veckan samt Sitt och Ligg. Vi har även testat en variant på Varsågod när det kommer till mat; husse/matte ställer ner skålen och simulerar att vi äter ur skålen först, Zingo får sitta en bit bort tills vi säger varsegod och Zingo söker ögonkontakt, detta verkar fungera riktigt bra.


Sofie tränar kontaktövning...


..sådär nu var Zingo duktig

Zingos viktkurvor:
9 veckor - 12 kg
10 veckor - 13 kg
11 veckor - 14 kg

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er!
Kul att det går så bra med honom. Han verkar helt underbar:) måste verkligen komma hem snart och busa med honom. Kram Ida

piDDa sa...

Du är välkommen Ida, vi behöver fler händer som han kan bita i ;-)

Anonym sa...

Underbar hund jan kommer ni få mycket skoj med;=)