söndag, november 12, 2006

Byggprojektet 12 Nov -06

12 November:
Söndag morgon och vi vaknar av grävmaskinens mullrande (Byggare Bob är på hugget), det är dags för lägga tillbaka delar av jordmassorna sedan grunden grävdes den 30 oktober. Efter att jag blivit grattad på sängen (fars dag) av barnen så är det dags för en inspektion av bygget. Den fina sandjorden läggs varsamt på plats och nu återstår bara en speciell plast samt isoleringslager innan själva grunden är helt klar. Man kan nu tydligt se den nya marknivån.

Hmmm... vad är nästa steg? Takstolarna ska komma den 20 november och med tanke på årstiden så har man sagt att man vill göra golv, väggar och takstolsresning samtidigt för att förhindra fukt. Ska kontakta byggarn till veckan för att höra mer detaljer vad som ska ske fram till det att takstolarna kommer, kanske borra lite plinthål för nya altanen? Jo tanken är ju att försöka hinna med att få upp plintarna och kanske golv och tak på altanen innan vintern biter sig fast för mycket, inglasningen får vänta till våren.

I övrigt så har man legat mer eller mindre deckad sjuk i tre dagar så det ska bli skönt att komma igång på allvar igen, fasen vad tråkigt att vara sjuk.

Inga kommentarer: