söndag, januari 31, 2010

Motivation för motion?


Rasse och Zingo vilar ut efter långpromenad i djupsnön.

Jag undrar om man inte kommit igång nu på allvar med lite motion? Hur som helst så måste jag komma igång nu för diverse problem med hälsan och för rygg och nacke har jag fått ett träningsprogram av min sjukgymnast genom Företagshälsan vilket också känns bra.

Nu har vi vandrat runt i skogen tre dagar i rad på rätt jobbiga skogpromenader och pulsande i djupsnön. Härligt när man väl kommer igång och Zingo och övriga i familjen tycker också det är kul. Men det är allt i kallaste laget må jag säga, det jar pendlat mellan -15 till -20°C så det biter rejält i kropp och skäl. Men som sagt nu är man på G med att få upp flåset och förhoppningsvis bränna lite kcal:s och vem vet sänka blodtrycket några hack på köpet skulle ju ge motivation att öka sakteliga.

Men nu känns det som det räcker med snö och kylan även om det är så fint ute i skogen med orörda skogsstigar och oplogade vägar. Dags får våren att visa sig!




Här går det tungt med snödjup över knäna.

3 kommentarer:

Anna sa...

Ni verkar ju ha mer snö än vi! Bra jobbat Peter!! Ser fram emot beach 2010!

Fia o Bettzi sa...

Härligt att få kämpa själv i mycket snö, visst vill vi har vår men vad katten det är bara början på februari än, vi får någ vänta ett tag innan blåsipporna visar sig i backen.

Kram Fia o Bettzi

Fia o Bettzi sa...

Men hörni, nu är vinter över, så nu väntar vi på lite nya kort på Zingo. Har ni hört något om kennelträffen?