måndag, november 16, 2009

Ny energimätare från Holland













Ytterligare en smart trådlös energimätare med smarta funktioner från holländska Wattcher. På samma sätt som bl a PowerConcern och Elviz så monteras en givare på elmätaren som sedan sänder förbrukningsdata till en displayenhet.

Kika på nedan videos och länkar till deras hemsida, tyvärr på holländska men man fattar lite trots allt hur den är tänkt att fungera. Man ska också kunna använda en onlinetjänst på internet till Wattcher men har i skrivande stund inte hittat den information.


Installationsfilm


Reklamfilm från Wattcher

Länk till Wattchers hemsida.
Länk till manualen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

lasa hela bloggen, ganska bra

Mike sa...

Finns andra lösningar också

http://www.yellostrom.se/elmatare/film/

piDDa sa...

@Mike: jo har kikat på den också och det ser ju riktigt najs ut, dock är det synd att man då också måste byta el-leverantör och i dagsläget är väl de inte billigast enligt elskling. Sen tror jag de kör pilot tester fortfarande för det är något tillstånd som inte är klart på svenska marknaden. Men snygg lösning!

Mike sa...

Nej den är tyvärr inte tillåten i Sverige då vi inte har en avreglerad marknad...

Har du hört ngt mer ang Elviz? Det är ju den lösningen som jag tycker verkar mest intressant.

Vill kunna tanka över historiken till datorn, och jag vill ha en mätning som är exakt. De lösningar som finns när man kopplar runt elkabeln (tex clasohlsons) ska tydligen inte vara så exakt.

Förresten så finns det ju en snygg dansk lösning också, men ack så dyr
http://www.electronichousekeeper.com/

piDDa sa...

Jo Elviz konceptet känns riktigt najs, men de får inte dröja för länge med lanseringen för då blir de omåkta innan de startat tror jag, hoppas de släpper lanseringsdatum och mer info snart.

Själv har man ju en PowerConcern och även om den kanske inte är lika sexig som Elviz verkar bli så fungerar den kanonbra efter snart 4 månaders användning. Inte ett driftstopp och backupar sig själv då den redundantlagar informationen i både sändare och givare. Dock och det är en stor miss att man inte via USB kan tanka över informationen till PC elelr allra bäst via WiFi så kan man ju tänka sig tanka över till både PC och iPhonen :)