söndag, mars 18, 2007

Zingo 14 veckor, 18 Mar -07



Under veckan har det blivit några skogsäventyr, miljöträning i stan samt träning ihop med Cujo (en annan schäfervalp i släkten).
När det gäller träning ihop med andra hundar (på avstånd och de får inte hälsa på varandra) så börjar det ungefär på samma sätt; Zingo tuffar till sig och skäller och reser ragg, vi försöker då avleda och berömma/belöna när beteendet bryts, men här får vi nog träna mer för att minimera detta. Efter cirka 5 min så är det lugna gatan och det fungerar riktigt bra och Zingo lyssnar och har kontakt med föraren.

Bitandet i fingrarna och andra roliga föremål försöker vi avleda genom att bryta med att det är roligare att leka med något annat, t ex en trasa eller ben av något slag. Även här är det svårt då Zingo är en enveten kille som hela tiden kommer tillbaka och vill trigga bus och lek genom att bitas med framtänderna i ryggen eller i ett ben när man minst anar det. Inte för att det är aggresivt men vi vill ju avleda detta på våra villkor belöna när han lyssnar på brytkommandon.

Klippa klorna, borstning och bada i badkaret fungerar riktigt bra och det är tom så att nu går Zingo in i badrummet på eget bevåg och klättrar i badkaret vilket ibland resulterar i att han hänger över kanten som en sinka och behöver hjälp att komma därifrån :-)

En eller två valp tänder har nu lossnat och det kliar nog rejält i munnen kan man tänka sig. Viktmässigt så väger Zingo nu 19,0 kg (+1,5 kg senaste veckan).

Under ett blåsigt träningspass i helgen passade vi på att fotografera lite också, se nedan.

Och vipps stod öronen i den hårda vinden.

Man får vara snabb med kameran om det ska bli poserings foton :-)

Att gå lugn och fint i stan är väl ingen match ;-)

Träningskamraten Cujo som det är så kul att tuffa till sig och skälla på

Inga kommentarer: