tisdag, januari 09, 2007

iRobot 9 Jan -07

Ja nu har man fått hem "henne" (iRobot dammsugaren) och hon sitter nu i lugn och ro och laddar för första uppdraget (ska laddas i 16 tim första gången, hmm man är ju så otålig så jag gjorde ett litet test ändå.

Startade upp från "dockan" och åkte ut mitt i rummet, gjorde ett antal piruetter för att sedan börja åka runt i vardagsrummet och ett angränsande rum och hall, efter en timme var uppdraget slutfört utan egentligen några anmärkningar alls. Jo ett misstag vart det, den hittade en torr gran som barrar mer än en flock torra pensionärer med mjäll och en matta och kablar uynder den och nu vart det mycket att tänka på för roboten, fick avbryta och sätta ut den mitt i golvet igen. I övrigt funkade den helt perfekt.

Den hittade både en trappa till källaren som den snällt stannade vid och fortsatte i annan riktning. Det följer med två s.k. "Virtual Walls" som är två små givare som man ställer där man vill att iRobot inte ska dammsuga. T ex bra om man vill avgränsa en del av rummen så känner roboten av den osynliga väggen och fortsätter i den del av rummet som är "tillåten area".

-Men nu ska "hon" få ladda upp sig inför det riktiga testet där vi ska se om det fungerar från start till mål av städuppdraget, tanken är att den ska starta från sin "laddningsstation" utföra uppdraget för att sen återvända när batteriet alternativt uppdraget är slutfört.

Stay tuned, mer rapporter kommer :-)

Inga kommentarer: